Mala šola

MALA ŠOLA – psi vseh pasem starosti od 3 do 10 mesecev

Pomembna naloga igralnih uric in male šole je, da omogoči mladim psom v starosti 3–10 mesecev čim boljšo socializacijo z vrstniki in odraslimi psi različnih (ne)pasem, starosti in spolov. Psiček v mali šoli srečuje tudi veliko novih ljudi, spoznava nova okolja in situacije ter si tako širi obzorje. Pozitivne izkušnje, ki jih ob tem pridobiva, mu pomagajo, da se tudi kot odrasel pes lažje sooča z vsakodnevnimi izzivi, se bolje prilagaja novim situacijam in tako postane bolj predvidljiv in strpnejši do okolice.

V mali šoli se poskušamo posvečati vsakemu posameznemu vodniku in njegovemu psu. Ob praktičnih vajah na vadišču vodniki zastavljajo tudi veliko vprašanj in želijo nasvete za reševanje morebitnih težav. Vprašanja in odgovori so zanimivi za vse tečajnike, saj se v času odraščanja začno pri kužkih pogosto razvijati določene navade in vedenje, ki nam niso pogodu. Najlaže je, če jih pravočasno preprečimo, če pa so že tu, imamo pri mladem psu veliko več možnosti, da jih bomo tudi uspešno odpravili. Naša naloga je, da vodnikom pri tem pomagamo, zato smo pripravili predavanja o osnovah vzgoje in šolanja psov, ki vključujejo teme, kot so razumevanje krdelnega ranga, življenje psa v družini, uveljavljanje vodnikove avtoritete, učni proces pri psu in učne metode, pomen igre in še marsikaj.

Cilj igralnih uric in male šole je tudi, da vodnike in njihove štirinožne mladostnike pripravi na kasnejše resnejše šolanje. Osnovne elemente poslušnosti in sledenja spoznavajo psički skozi igro, saj je pomembno, da se na vadišču in v skupini dobro počutijo in radi sodelujejo. Vodniki in psi se tako kasneje lažje in uspešneje vključijo v nadaljnje šolanje.

Tečaj traja približno tri mesece in se izvaja enkrat tedensko po 60 do 90 minut. 

KAJ IMETI S SEBOJ:

  • Ovratnico in povodec dolžine do 1,2 m;
  • Nagrade za psa (hrenovke, sir, brikete, …);
  • Igračko za psa;
  • Posodo za vodo;
  • Vrečke za pobiranje iztrebkov.